Direct contact?

088-033 1587

BEREKEN DIRECT ZELF
uitroepimg


Makkelijker Hypotheek Aflossen

Publicatiedatum: 05-10-2013

Het wordt eenvoudiger om een bestaande hypotheek vervroegd af te lossen. De ABN en Rabobank roepen regelingen in het leven die het mogelijk maken om een hypotheek boetevrij vervroegd af te lossen. De banken volgen hiermee de SNS die als eerste op het verzoek van Minister Dijsselbloem van Financien inging.

Als uitgangspunt gebruikt de ABN-Amro de WOZ waarde van een huis. Hypotheekgevers met een restschuld kunnen boetevrij het verschil tussen de actuele WOZ-waarde en de hypotheeksom boetevrij aflossen. Zo neemt de restschuld af bij een latere verkoop van de woning. Een op de vier hypotheekgevers bij de ABN heeft momenteel een hogere hypotheek dan de waarde van de woning. Gemiddeld gaat het om een discrepantie van 30.000 euro.

Makkelijker schenking benutten

De Rabobank komt met een iets andere regeling, hier kunnen hypotheekklanten een schenking tot een bedrag van 100.000 euro gebruiken om de hypotheek eerder af te lossen. Dit is eenzelfde regeling als de SNS vorige maand al aankondigde.

ING is de enige grote Nederlandse bank die zich nog niet heeft uitgesproken over een verruimde regeling om vervroegd te kunnen aflossen. Mogelijk komt de bank binnenkort ook met een regeling.