Direct contact?

088-033 1587

BEREKEN DIRECT ZELF
uitroepimg

Maximale hypotheek berekenen

Wat biedt onderstaande rekenmodule u?

Het kan zijn dat u een woning heeft gezien waarvan u zich afvraagt of u die zou kunnen kopen. U wilt op zo'n moment weten wat u maximaal kunt lenen. Wat u zich goed moet beseffen is dat u er met de vraagprijs van de woning alleen nog niet bent. Er spelen ook diverse andere kosten een rol bij het kopen van de door u gewenste woning. Onderstaande rekenmodule geeft u inzicht in wat u maximaal kunt lenen.

Vul uw gegevens in na op de button "CONTACT" geklikt te hebben en wij nemen spoedig contact met u op om u vrijblijvend verder te helpen.

> Toon meer informatie over deze rekenmodule

Let op: Al onze rekenmodules geven indicatieve resultaten. Voor een 100% sluitende berekening zal er breder geinventariseerd moeten worden. Direct iemand spreken voor een berekening op maat? Bel naar 088-033 1587.
fotoman

* Uw gegevens worden enkel en alleen gebruikt om eenmalig contact met u op te nemen n.a.v. uw adviesaanvraag.

Ga terug naar het overzicht van beschikbare rekenmodules

Extra informatie

In advertenties en makelaarkrantjes ziet u altijd de vraagprijs van de woning staan met daarachter Kosten Koper (K.K) of als het een nieuwbouwwoning betreft, vrij op naam (von). K.K en von zijn kosten die de vraagprijs verhogen.

Kosten die bijvoorbeeld bovenop de vraagprijs komen zijn: overdrachtsbelasting, taxatiekosten, kosten voor een eventuele makelaar, notariskosten en kosten voor het hypotheekadvies. Deze kosten kunt u bijna altijd meefinancieren.

Om teleurstellingen te voorkomen en uzelf en de geldverstrekker te beschermen is er een maximum gesteld aan de hoogte van uw hypotheek. Er zijn gedragsregels die bepalen wat u maximaal kunt lenen, welke zijn vastgelegd in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (CHF) of NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Bij uitzondering zijn er buiten deze regels nog bijzondere hypotheekaanvragen waarbij een nadere toelichting nodig is.

De NHG is een waarborgfonds die garant staat voor terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de geldverstrekker wanneer u buiten uw schuld werkloos of arbeidsongeschikt wordt of in de problemen komt door een echtscheiding. Er zijn nog meer voordelen verbonden aan een hypotheek onder NHG. Onze hypotheekadviseurs helpen u graag verder.

Bij het invullen van een maximale hypotheek berekening heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Het inkomen van u en uw partner.
  • Heeft u een lening/krediet en betaalt u alimentatie?
  • Gaat u eigen geld gebruiken bij de aankoop van uw woning?
  • Wat is de vraagprijs van de door u gewenste woning?

Specifiek weten wat u bij de ING kunt lenen? Hypotheek berekenen bij de ING

Laat u zich adviseren en begeleiden tijdens het gehele traject (van bezichtiging tot notaris) door een van onze ervaren hypotheekadviseurs. U wilt toch ook zorgeloos wonen?