Direct contact?

088-033 1587

BEREKEN DIRECT ZELF
uitroepimg

Tweede hypotheek berekenen

Als u op zoek bent naar een tweede hypotheek, dan heeft u al een Hypotheek. U heeft die destijds afgesloten om het huis dat u had gevonden te kunnen kopen. Ondertussen is er tijd voor bij gegaan en heeft u meer financi√´le ruimte nodig. De redenen daarvoor kunnen verschillend zijn. U wilt verbouwen, iets met de tuin doen, uw badkamer of u heeft, los van uw woning geld nodig. Een vraag die u zich als eerste zult stellen is, hoeveel kan ik eigenlijk lenen. Daarbij is uw inkomen van belang en de waarde van uw woning. Gaat u verbouwen dan zal die waarde van uw woning, door die verbouwing stijgen. In een taxatierapport, kan de taxateur de waarde voor en na verbouwing aangeven. Om te kunnen berekenen wat u kunt lenen, kunt u onze rekentool ‚Maximale hypotheek berekenen‚ gebruiken. Met de uitkomst, weet u wat er door u geleend kan worden. Van het maximaal te lenen bedrag trekt u uw huidige hypotheek af en het verschil, kan een tweede hypotheek zijn.

Is het zo eenvoudig?

Dan kan nog best tegenvallen. In de tijd dat u de eerste hypotheek afsloot en de dag van vandaag is er veel veranderd in hypotheekland. De regels zijn strenger geworden en de uitkomst zou zomaar lager kunnen zijn, dan u misschien had verwacht. Ook een verhoogde maandlast zou tegen kunnen vallen. Bereken die voor uzelf met de module ‚maandlast berekenen. Houdt u ook rekening met de bijkomende kosten. Vaak is er een taxatierapport nodig en een gang naar de notaris. Onderzoek of u, bij uw eerste hypotheek een verhoogde inschrijving hebt, dan kunt u het met uw huidige bank, zonder notaris, regelen. Heeft u op dit moment een hoge hypotheekrente, kijk dan eens of de hele hypotheek oversluiten, voor u een optie is. De zeer handige rekentool ‚hypotheek oversluiten berekenen‚helpt u hiermee opweg. Om bij het oversluiten te weten wat de besparing voor u kan zijn kan‚Hypotheek voordeel berekenen" u dit laten zien.

Ongetwijfeld heeft u meer vragen. Hoe zit het met de fiscale aftrekbaarheid bij verhogen? Is misschien een krediet goedkoper of beter? Hoe pak ik het aan? Ik heb nu een Bank, kan ik daar terecht voor een tweede Hypotheek of moet ik een ander zoeken? Allemaal goede vragen, die onze Hypotheekadviseurs voor u kunnen beantwoorden. Een telefoontje is snel gedaan. Realiseer uw plannen en laat ons daarbij helpen.